Co je Canchita

Co to vlastně je, Canchita?

Tradiční pražená, jemně solená, křehká, křupavá, voňavá pochoutka z Peru (chuťovka, snack, bocadillo) se svojí specifickou, vyváženou chutí, námi připravovaná a pražená v ČR z pečlivě vybíraných odrůd kukuřice, po staletí pěstovaných v Peru převážně v horských údolích And.

K výrobě této tradiční pochoutky nazývané Canchita či Cancha (čti kančíta, kanča) pečlivě vybíráme pouze kvalitní odrůdy peruánské kukuřice, která je v Peru stále jednou z nejhojněji pěstovaných a konzumovaných plodin, po tradičních bramborách. Kvalitu vstupní suroviny sami pravidelně vybíráme a pečlivě kontrolujeme.
Při výrobě v České republice používáme výhradně původní peruánskou kukuřici, kvalitní rostlinný olej a jedlou sůl. Žádná dochucovadla navíc.
Kukuřici zpracováváme tím nejpřirozenějším způsobem, abychom zachovali její chuť a nutriční hodnoty.

 

Vycházíme z kvality zrna, tradice a autentičnosti základu peruánské gastronomie. Málokdo ze Středoevropanů a milovníků dobré gastronomie očekává, že v Peru nalezne nejlepší kuchyni v celé Americe a zároveň jednu z nejlepších na světě. 

A to především díky rozmanitosti jídel, jejich chutí a vůní, které pro většinu z nás znamenají nádherné a nezapomenutelné zážitky.

Protože nás peruánská gastronomie baví, baví nás i Canchita, která Vám nabízí prospěšnější a zdravější alternativu k tradičním českým slaným chuťovkám, jako jsou brambůrky, chipsy, arašídy, slané tyčinky a další jiné pochutiny.
Pro svůj nižší obsah škodlivých tuků (nasycené mastné kyseliny), a vyšší obsah vlákniny je ideální nejen k pivu, k vínu , k posezení s přáteli, na akce, na party, ale i jen tak pro domácí zdravější křupaní.

Vychutnej si i Ty nefalšovanou chuť Jižní Ameriky, chuť kvalitně pražené kukuřice, chuť Canchity!

 

webmastering: Martin Pazdera