Zdraví

Nutriční hodnoty
100 g výrobku průměrně obsahuje:
bílkoviny 7,4 g
sacharidy 46,3 g
tuky 20,4 g
 - z toho nasycené mastné kyseliny 1,9 g
 - z toho polynenasycené (Omega) 
   mastné kyseliny
6,9 g
vláknina 19 g
energetická hodnota 1819 kJ / 436 kcal 

 

 

  

Prospěšnost kukuřice pro naše zdraví

Canchita nabízí prospěšnější a zdravější alternativu k tradičním českým
slaným chuťovkám, pochutinám či chcete-li zobačkám.

Kukuřice je nutričně velmi bohatou potravinou. Řadíme ji k neobyčejně zdravému zdroji důležitých látek a energie pro náš mozek a celé naše tělo.

Kukuřičná zrna mají neobvykle vysoký obsah vitamínů skupiny B, thiaminu (B1), biotinu (B3), kyseliny pantotenové (B5) a kyseliny listové (B9). Všechny tyto vitamíny jsou nezbytné pro správnou funkci našich orgánů a metabolické procesy organismu. Z minerálů jsou v kukuřici zastoupeny hlavně železo, hořčík, zinek, mangan a selen,  nepostradatelné stopové prvky, ovlivňující např. krvetvorbu, okysličování buněk,  správnou hladinu hormonů, plodnost, potenci, zdravou pleť a pěkné vlasy.

Významný zdroj vlákniny, napomáhající optimálnímu zažívání a činnosti střev našeho organismu. Obsahuje významný podíl cukrů - konkrétně glukózu, která je zdrojem energie pro naši vitalitu (tělesnou, mentální). A rovněž bílkovinnenasycených mastných kyselin.

Pozitivní vliv kukuřice na naše zdraví:


Kukuřice je skvělým pomocníkem v boji proti stresu, podporuje soustředění.

Je injekcí energie a vitality pro náš mozek, pro udržení naší optimální kondice a funkčního imunitního systému.

Vhodná pro všechny věkové kategorie.



Zdroj: Kukuřice - Naše výživa

webmastering: Martin Pazdera